Βαριά «καμπάνα» για τους ανασφάλιστους ιδιοκτήτες οχημάτων (Αναλυτικά όλη η ρύθμιση)

Με «τσουχτερά» πρόστιμα και ελέγχους μέσω διασταυρώσεων επιχειρεί το υπ. Οικονομικών να «μπλοκάρει» τα ανασφάλιστα οχήματα. Για τον λόγο αυτό προωθεί άμεσα στη Βουλή σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα στείλει «ραβασάκια» στους ιδιοκτήτες ανασφάλιστων αυτοκινήτων και θα ζητά εντός οκτώ ημερών την ασφάλιση του οχήματος και την πληρωμή προστίμου 250 ευρώ.

Σύμφωνα με το «Έθνος», αν οι κάτοχοι των οχημάτων δεν προσέλθουν οικειοθελώς, τότε το πρόστιμο είναι 500 ευρώ για ΙΧ, 1.000 ευρώ για φορτηγά και 250 για μοτοσικλέτες.

Στην ίδια ρύθμιση προβλέπεται πως αν ένα ανασφάλιστο αυτοκίνητο εμπλακεί σε ατύχημα αφαιρούνται πινακίδες και άδεια κυκλοφορίας για 2 χρόνια και σε περίπτωση υποτροπής για 3 χρόνια.

Πιο αναλυτικά:

- Η ΓΓΠΣ αναλαμβάνει τη διασταύρωση και την επεξεργασία των στοιχείων που προκύπτουν από τις βάσεις δεδομένων του Κέντρου Πληροφοριών που διατηρεί το Επικουρικό Κεφάλαιο (τηρούνται ηλεκτρονικά τα στοιχεία των οχημάτων που είναι ασφαλισμένα και των αυτοκίνητων που εξαιρούνται από την υποχρέωση ασφάλισης) και του υπουργείου Μεταφορών με τις άδειες κυκλοφορίας που έχουν εκδοθεί.

- Με την ολοκλήρωση των διασταυρώσεων η ΓΓΠΣ αποστέλλει ειδοποιητήρια επιστολή στους ιδιοκτήτες των ανασφάλιστων οχημάτων. Με την επιστολή θα ενημερώνονται πως είναι υποχρεωμένοι το αργότερο εντός οκτώ ημερών από την παραλαβή της να ασφαλίσουν το όχημά τους.

- Για την έκδοση του ασφαλιστηρίου συμβολαίου απαιτείται η προσκόμιση στην ασφαλιστική εταιρεία της επιστολής και παραβόλου υπέρ του Δημοσίου ύψους 250 ευρώ.

- Εάν εντός της προθεσμίας το όχημα δεν ασφαλιστεί, η ΓΓΠΣ αποστέλλει τα στοιχεία του στην αρμόδια αστυνομική αρχή.
Στο σκέλος των ποινών:

- Αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδηγού, της άδειας κυκλοφορίας και πινακίδων για 10 ημέρες.

- Σε πρόκληση- ατυχήματος από ανασφάλιστο όχημα αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας για 2 χρόνια. Αν ο ιδιοκτήτης είναι υπότροπος, για 3 χρόνια.

- Πρόστιμο 1.000 ευρώ για τα λεωφορεία και τα φορτηγά δημόσιας χρήσης, 500 ευρώ για τα επιβατηγά και άλλα οχήματα κάθε φύσης και 250 ευρώ για τα δίκυκλα.
Εάν ψάχνετε για την φθηνότερη ασφάλεια δείτε εδώ...

Οι χρήστες που βρήκαν το άρθρο, έψαχναν για:

ασφαλειες online,διαφημιση για ασφαλειες,asfaleies online,oto marin,auto marin ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ,asfaliwn ygeias,μεταβίβαση αυτοκινήτου στην automarine,ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ONLINE,ασφαλειεσ αυτοκινητου auto marin,ασφάλειες αυτοκινήτων direct.




, , , , ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δοκιμάσατε μια υπηρεσία; Αφήστε ένα σχόλιο και μοιραστείτε την εμπειρία σας με τους υπόλοιπους επισκέπτες!